Oppia kaikki tyynni

Kytke mennyt uuteen.

Heli Wallin

Tein taas perinteistä joululahjaa koko perheelle eli vuodeksi eteenpäin yhteistä kalenteria. Hienointa siinä on, että saan muistella nyt jo menneitä hetkiä tulevana vuonna 2020. Ai niin, tuossa olimme mökillä ja voi kuinka ihana kuva kesäisestä koirasta luu suussa. Marraskuisen harmauden keskellä elän uudelleen koko vuoden ja muistan huippukohtia. Kuvat tuovat mieleen muistoja ja tunteita, menetyksiä ja iloja. Haikeuttakin.

Aikuisen oppimisessa ja uuden omaksumisessa on jotain samaa. Palataan vanhojen muistojen luo ja tuodaan muistikuvat tähän hetkeen, jossa rakennetaan tulevaisuutta. Tulevassa sitten tarkastetaan muistoja ja pohditaan niiden vaikutusta tähän päivään, luodaan uusia kuvia seuraavaa vuotta varten.

Nykyisin kännykkäelämä on tehnyt muistojen säilömisestä helppoa ja elämme kuvien keskellä. On helppoa räpsäistä sieltä ja täältä, synnyttää historiaa ja muistoja uudella tavalla. Jälkikäteen katsottuna kuvista nousevat ajatukset ovat enemmänkin määrässä kuin laadussa. Mitä ajattelin tuossa kun ilmeeni ei olekaan parasta Facebook-kamaa? Mitä nuo kuvaan eksyneet roskapussit kertovat oikeasta elämästä?

Uutta tietoa on ympärillämme paljon, pitää vain ottaa kiinni ja pysähtyä. Ainakin tuntuu, että aika monesta olen ottanut kuvan. Välillä on hyvä pysähtyä pohtimaan, mitä kuvat kertovat ja mikä niissä olikaan tärkeää. Jäsentää ajatuksia, löysinkö jotain uutta, miten kytken tämän vanhaan.

Haluatko jäsentää ja kytkeä omia ajatuksiasi yhdessä meidän kanssamme?

Hyvää joulua ja rentouttavaa joulun aikaa. Uusi vuosi olkoon entistä parempi ja täynnä uusia muistoja kytkettäväksi.

Tänä vuonna Reflect on lahjoittanut rahaa invalidien opaskoiratoimintaan, näkövammaisten liitolle ja toimii kuukausilahjoittajana solidaarisuusjärjestölle, joka tekee valistustyötä tyttöjen silpomista vastaan.

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *