Liikettä unelmiin

Sitä sanotaan, että varo mitä toivot. Tämä tarkoittanee sitä, että unelmat tai tavoitteet ovatkin toteutuessaan jotain muuta kuin odotit. Ehkä vaativatkin enemmän kuin osasit etukäteen ajatella, kuten uusi koiranpentu (yöunien menettäminen, lattioiden luuttuamisia, pinnan venyttämistä) tai eivät ole sitä mitä ajattelit sen olevan (omakotitalossa ei ehdikään istuskella puutarhassa nauttien sitruunalimonadia). Unelmat ovat joskus vaarallisia toteutuessaan, koska ne harvoin tulevat yksin. Yleensä siihen liittyy vyöry uusia tekoja ja ajatuksia. Siksi jotkut ihmiset vaikuttavat jopa piinallisen aikaansaavilta. Liike mihin tahansa suuntaan synnyttää uusia ajatuksia ja lisää liikettä.

Uusien ajatuksien löytämiseksi pitää nähdä vaivaa. Odottelu ja tekemättömyys ovat ajatusten myrkkyä. Tapahtuuko mitään, jos makaa soffalla katsellen Netflixiä (minä teen näin usein) tai jos vain käy töissä, nukkuu, siivoaa, syö.. Entäs ikä sitten, vaivannäkö se vasta uuvuttaakin yli nelikymppisen, kun parasta mitä tiedän on punaviinilasi saunan jälkeen perjantaina klo 21 juuri ennen nukkumaan menoa. Miten sitä jaksaa tavoitella uusia unelmia?

Vai olisiko niin, että asiat eivät välttämättä tapahdukaan vaivalloisesti vaan kun tutkin maailmaa uteliaasti ja päästän uudet ajatukset sisääni, niin ne lähtevätkin kantamaan minua. Uusien ajatusten kautta ohjaudun kohti uutta, on se sitten elämäntavan- tai keittiön remonttia.

Liikkeestä syntyy unelma ja unelmasta omannäköinen elämä.

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *